Підготовка присадибної ділянки до сезону

поради

Весна – це час відновлення життя. На це ствердження можна дивитися під різними кутами. Наприклад, як ми знаємо, є фізики і лірики. Так от для ліриків – це про цвітіння квітів та дерев, про спів пташок, про відродження природи, а з тим і життя. Для фізиків – прибирання ділянки, обробка ґрунту, перевірка інструменту. А якщо мова йде про дачну весну, то ще й прибирання у домі.

Поговоримо про другий погляд на весняну підготовку

Ми виділили найважливіші, на нашу думку, етапи підготовки до сезону. Їх, звичайно, може бути і більше.

Етапи підготовки ділянки до сезону

7 кроків підготовки присадибної ділянки до сезону:

  1. Прибирання території. Незалежно від того, це ваш будинок для постійного проживання чи дача на літо, необхідно прибрати залишки зими. Сміття так чи інакше буде, чи то сухе листя, чи то принесене вітром від сусідів. Вам знадобляться граблі, щоб позбирати зайве. Не забудьте вивезти сміття.
  2. Перекопування ґрунту. Цю маніпуляцію можна проводити як вручну лопатою, так і застосовуючи біль сучасні автоматизовані засоби. При висадженні рослин на весну важливо не перекопувати верхній шар, а легко розпушувати і вирівнювати земляний шар.
  3. Перевірка садового інструменту. Лопати, граблі, пили, сапки – це те, що вам знадобиться протягом сезону. Тому стан інструменту має бути ідеальним. Також сюди можна додати перевірку електроінструменту, наприклад, газонокосарки.
  4. Весна – час посадок: квіти, овочі, кущі. Можна продумати новий ландшафтний дизайн і зробити для себе ділянку мрії.
  5. Перші рослини, які можна висаджувати – це ті, у яких закрита коренева система. Можна сіяти квіти, трави, газон.
  6. Важливо не забувати про добрива.
  7. Підготовка кущів та дерев. При стабільній температурі вище 5 градусів, можна обрізати і формувати крони декоративних і плодових дерев та кущів. Це забезпечить хороший урожай.

Ці 8 кроків підходять як для території, де ви проживаєте постійно, так і для присадибної ділянки на дачі.

Якщо ж у вас будиночок, куди ви приїжджаєте на сезон, то варто підготувати і його.

Підготовка дачного будинку до сезону

Так як дім простоює всю зиму, йому також варто приділити достатньо уваги.

Етапи підготовки ділянки до сезону

Поради з підготовки будинку до літа:

  1. Провітрювання та прогрівання будинку. Відкрити вікна, щоб вилетів вологий і затхлий запах, що набирався всю зиму на осінь. Розтопити камін чи піч, щоб прогріти стіни, підлогу і ліжка.
  2. Перевірка водопостачання. Як правило, на зиму вода перекривається, тому треба акуратно все перевірити та ввімкнути систему водопостачання. Потрібно перевірити і, за необхідності, замінити фільтри, фітінги, сантехніку, труби, з’єднання.
  3. Перевірка справності електрообладнання, наявної побутової техніки.
  4. Прибирання самого будинку, просушка речей, постільної білизни, матраців.
  5. Перевірка каналізації.
  6. Укомплектуйте ваш будиночок додатковою побутовою технікою, яка стане в нагоді протягом всього дачного сезону: тостери, чайники, блендери, ваги, тощо.

Вітаємо вас із приходом весни та бажаємо зеленого, теплого, мирного та затишного літнього сезону. Сподіваємося, наші поради допоможуть вам бути готовими до літнього відпочинку. Аби ви могли на вихідні поставити на газон шезлонги, встановити басейн під відкритим небом, поставити столики з ротангу, попивати щось смачне і прохолодне. Нехай кругом цвітуть квіти, в небі світить сонце, співають пташки, а на кущах і деревах зріє врожай.

Відгук на модерації
Все вийшло!
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваш запит успішно відправлено
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за вашу пропозицію
Швидке замовлення
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за замовлення. Менеджер зв'яжеться з Вами для уточнення даних