Як сховатися від сонця: ролети, жалюзі чи штори

новини
   Щоб створити приємну атмосферу для сну або спокійного вечора та приховати себе від сторонніх очей, вікна будь-якого будинку потребують аксесуарів. Правильно підібрані штори, ролети або жалюзі, окрім свого прямого призначення, допоможуть доповнити загальний дизайн інтер'єру, зробити його більш сучасним, яскравим та барвистим. Що краще підійде для вікон вітальні та кухні? Як зручніше регулювати денне світло у спальні? Розглянемо всі варіанти, які представлені на ринку віконних аксесуарів, щоб покупка радувала не лише візуально, але й показала себе з практичного боку.
Як сховатися від сонця
   Отже, завдання стоїть наступне: знайти функціональний, але стильний захист від сонця з огляду на останні тренди в дизайні інтер'єру. Сьогодні вибір аксесуарів для вікон неймовірно великий: класичні штори, римські штори, жалюзі та різноманітні ролети з сотнями варіантів забарвлення. Цей вибір не легкий. А якщо хочеться повної індивідуальності в кімнаті, то навіть доведеться попрацювати руками над своїми ж ідеями.

Штори класичні

Штори класичні

   Найзвичніший та перевірений роками спосіб забезпечити собі конфіденційність у будинку – це звичайні штори, які з радянських часів ми звикли поєднувати з тюллю. Штори для кухні в 2022 році слід обирати з натуральних матеріалів зі збереженням фактури тканини: бавовна, льон, натуральні волокна. Серед відтінків все ще превалюють бежевий, пастельні тони для тих, хто полюбляє спокійні трапези, і всілякі яскраві кольори та візерунки для поціновувачів соковитих фарб у дизайні.

   Атласні штори та оксамитові тканини підійдуть для класичної вітальні чи спальні. Довгі штори в підлогу все ще актуальні, вони добре доповнюють інтер'єр практично у будь-якому стилі та забезпечують відмінний контроль світла. Для максимальної темряви вночі ідеальним варіантом стануть штори блекаут. Їх все частіше використовують у спальні, щоб яскраве ранкове світло не переривало сон відчайдушних сов.

   Загалом у кольорах для штор в 2022 році лідирує бежевий, сірий, пастельно рожеві та зелені відтінки.

Римські штори та ролети

Римські штори та ролети

    На сьогоднішній день ролети та римські штори є найсучаснішим та найпрактичнішим рішенням для квартири чи будинку. Різноманітні за фактурою та принтами, вони все більше замінюють собою звичні штори.

   Римські штори знайдуть своє місце у просторій вітальні та спальні, крихітній дитячій та компактній кухні. Вони чудово захищають простір від зайвого світла вранці та зручні у використанні. Колірні рішення менш різноманітні ніж у ролет, але знайти відповідні для конкретного інтер'єру штори не складатиме труднощів. М'які, каскадні у складеному вигляді та рівні у розкритому, вони досить надійні за своєю конструкцією, і стали бажаним елементом у сучасному інтер'єрі з акцентом на затишок. Римські штори також можна знайти у виконанні із натуральних тканин.

Римські штори та ролети

   Якщо хочеться менше вишуканості та більше практичності, то ролети – це ваш вибір. Тисячі різноманітних кольорів та принтів на додачу до гарного захисту від сонця. Ідеальний варіант для кухні або вітальні, де кількість яскравих променів уранці та вдень треба злегка стримати. Але якщо ви повністю перейшли на темну сторону, тоді варто придивитися до ролети блекаут. Вони виконані зі світлонепроникного матеріалу, що забезпечує максимальний захист від сонячного світла, а у вечірній час зберігає приватність господарів, приховуючи кімнату від сторонніх поглядів.

   Всі ролети кріпляться безпосередньо до вікна і мають зручну систему управління відкриття-закриття. Варіанти матеріалів і кольорів настільки різноманітні, що навіть створюючи унікальний дизайн свого житла, можна швидко знайти набір ролетів, що підійдуть під загальний стиль. Легкість догляду та монтажу, різний ступінь затемнення (функція “день-ніч”) та велика кількість принтів – все це беззастережні переваги ролет.

Жалюзі

Жалюзі

   Звичний атрибут офісу вже давно став частиною інтер'єру для практичних та консервативних господарів. Для кухні та ванної кімнати через підвищену вологість слід обирати алюмінієві жалюзі, для вітальні та балкону чудово підійдуть екологічні дерев'яні. Жалюзі з дерева використовують частіше не лише завдяки натуральному матеріалу — вони добре доповнюють трендові в останні роки стилі в інтер'єрі.

   Не варто від жалюзі чекати на повний захист від сонця, тому для спальні краще підібрати класичні штори або ролети.

Крафтові фіранки

Крафтові фіранки

   З популярністю руху Zero Waste та екологічними віяннями в дизайні для будинку або квартири вікна теж можуть бути облагороджені зробленими самостійно фіранками або стилізованими під хенд-мейд шторами. Таке рішення чудово доповнить стиль бохо й навіть ретро, дозволивши господарям створити повністю унікальний та неповторний дизайн для свого житла.

   Це можуть бути в'язані штори, власноруч зроблений декор (зав'язки, окантовка, різноманітні дрібні знімні декорації), композиція з різних частин тканини або бамбука. У фантазії зовсім немає меж, результат буде завжди ексклюзивним.

Відгук на модерації
Все вийшло!
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваш запит успішно відправлено
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за вашу пропозицію
Швидке замовлення
Все вийшло!
tnx
Дякуємо за замовлення. Менеджер зв'яжеться з Вами для уточнення даних